Adatvédelmi tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztató összefoglalja a www.szabokrisztian.hu kezelője által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát.

I. ADATKEZELŐ

Az adatok kezelője Szabó Krisztián egyéni vállalkozó, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó.
Cím: 2760 Nagykáta, Kadarka u. 39.
Elérhetőség: info(kukac)szabokrisztian.hu, vagy a weboldali űrlapokon keresztül

II. A KEZELT ADATOK ÉS ÉRINTETTEK KÖRE

A weboldalon a látogató email hírlevél-regisztráció formájában önkéntesen hozzájárulhat email címének kezeléséhez. A hozzájárulás többlépcsős, így biztosítva a nem szándékos adatmegadást. Első körben a honlap láblécében elhelyezett hírlevél felíratkozó blokkban szükséges megadni az email címet, majd a felíratkozás gombra kattintani. Ennek hatására a megadott email címre egy megerősítő üzenetet kap a felhasználó, melyben elhelyezett likre kattintva tudja megerősíteni felíratkozási (adatmegadási) szándékát. Ez tevőleges magatartásnak minősül, azaz a megerősítéssel kifejezett hozzájárulást ad a felhasználó az adatkezeléshez. Amennyiben a megerősítésre nem kerül sor, úgy a megadott email cím ne kerül be a nyilvántartásra, adatkezelés nem valósul meg.
A következő pontban meghatározott célokra megadott adat kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik. A felhasználó által megadott adatok pontatlanságáért, vagy valótlanságáért az adatkezelő felelősséget nem vállal.
A felhasználó leíratkozni a hírlevélben található “Leíratkozás” linken keresztül tud, illetve emailben bármikor kérheti adatának törlését az adatkezelőtől. Ennek megtörténtéről az adatkezelő emailben tájékoztatást küld a felhasználó részére.

III. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

A személyes adat (email cím) kezelésének célja időszakos tájékoztató szakmai hírlevél küldése a felhasználó részére.
A felhasználói élmény fokozása végett a weboldal cookie-kat (sütik) használ, melyből azonban semmiféle információt, adatot nem gyűjt az adatkezelő, azokat nem dolgozza fel, nem elemzni és nem használja. 

IV. AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTAL MEGHATÁROZOTT ADATKEZELÉSI IDŐTARTAM

Amennyiben a felhasználó leíratkozási szándékát a hírlevélben található "Leíratkozás" linken keresztül kérni, úgy a leíratkozás egy megerősítő email után automatikusan, azonnal megtörténik. Ez esetben az email címet a rendszer visszavonhatatlanul törli.
Amennyiben a felhasználó a leíratkozási szándékát emailben, vagy postai úton kéri, úgy a jelzésnek az adatkezelő általi kézhez vételétől számított 5 munkanapon belül történik az adattörlés.

V. AZ ADATFELDOLGOZÓK KÖRE

A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő fér hozzá, harmadik félnek nem adhatóak ki. A hírlevél kiküldését az adatkezelő végzi, saját weblapján belül működő hírlevélkülő modullal. A weblap működéséhez szükséges tárhelyet a MediaCenter Hungary Kft. biztosítja (székhely cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6.)
Az adatok tárolása a cég szerverén történik, amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek. Egyéb adatkezelést, feldolgozást a cég nem végez.
Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben hivatkozott hatóság a megfelelő jogalappal rendelkezik.

VI. AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT JOGALAPJA ÉS A FELHASZNÁLÓ JOGAI

Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásának jogalapjával történik. A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról az info(kukac)szabokrisztian.hu email címen ezen adatvédelmi tájékoztató tartalmán túl további tájékoztatást kérhet.

VII. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉG ÉS HATÁLYOS TÖRVÉNYEK

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy Szabó Krisztián egyéni vállalkozó a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat a felhasználó:
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény